Een pas geboren kindje op de foto vast mogen leggen is een mooie manier om ouders een mooie herinnering te geven aan de eerste dagen van hun kleintje. Zo klein en nog heerlijk opgekruld dat duurt maar even en ben je zo weer vergeten. Ik vind het dan ook heel bijzonder om deze foto's te mogen maken.

Om dit prille begin vast te kunnen leggen heb ik na mijn opleiding een workshop newborn fotografie gevolgd om veilig en daardoor met wat meer vertrouwen deze bijzondere foto's te kunnen maken.

Ik werk hiervoor aan huis, het liefst op een plek bij een raam waar de zon niet op schijnt zodat we met daglicht kunnen werken. Voor we beginnen mag de baby nog een voeding hebben zodat hij of zij heerlijk kan slapen tijdens het fotograferen.

Naast het fotograferen van de baby is er tussendoor ook ruim gelegenheid om een keer te voeden of een luier te verschonen. Deze fotosessie zal dan ook zomaar 3 uur kunnen duren, we volgen tenslotte wel zoveel mogelijk het ritme van de baby. Als het lukt kunnen we gelijk nog een gezinsfoto maken en misschien ook nog wel een foto met grote broer of zus.